Allmänt, Natur och kultur, Spanien 2015 Albi, lowcostholidays.se

Mallorca och Blue Sea Torre Arenal

Vi landade strax före tio på kvällen och fick lite panik när vi såg taxikön men det var jättebra arrangerat så det gick fort, tio minuters taxifärd för 20 euro.

Lite fundersamma direkt när vi kom in i foajen på hotellet, som att kliva in i en 70-talsfilm. Eftersom vi missat middagsbuffen så hade de lämnat lite småplock framme åt oss i matsalen, smakade ganska bra och alla kranar till alla drycker var öppna. Vid de andra middagarna vi åt så fick vi betala 1,50 euro/person och då fick vi dricka hur mycket blask vi ville.

Mer chockerade blev vi när vi kom upp på rummet! Vi skulle vila och lyxa till det med halvpension sista veckan något vi aldrig gjort. Detta står bland annat på Lowcostholidays om Blue Sea Torre Arenal,  Känn dig som hemma i en av de rymliga och ljust inredda gästrummen som alla har eget badrum och öppnar ut mot en balkong med utsikt över poolen eller staden. Luftkonditionering, värdeskåp och telefon finns som standard”. Det fanns en telefon och om den fungerade vet vi inte, värdeskåp och luftkonditionering fanns inte! Rymliga, för att komma in i garderoben var man tvungen att flytta en säng. Garderoben luktade gammal båt så där hängde vi aldrig in några kläder. Elementen, i sovrummet och badrummet, var rent snuskiga. Elsäkerheten kan man också diskutera, satte man något på laddning kunde lamporna tändas, fungerade bäst i sovrummet men badrummet det var ett lotteri. Luftkonditionering kunde vi få på eftermiddagarna när vi hade balkong- och lägenhetsdörren öppna samtidigt!

Luftkonditionering i den stora luftiga bufferrstaurangen!?

Det fanns utsikt mot poolen eller staden gjorde de reklam för men de glömde sidan vi hamnade mot, sidan där man kunde kasta saker från balkongen på granntaken eller direkt ner på gatan. Om det träffade någon, so what!

Det var äckligt att se hur folk skräpat ner och blev direkt obehaglit att sen uppleva när människor från balkongerna började kasta saker. En morgon vaknade vi vid femtiden och då var ett gäng engelsmän på G, de kastade glas! Skulle kunna rabbla allt de kastade men då får jag skriva för mycket. Värst var när en äldre spansk man fick en liten petflaska med vatten på sig, den gick sönder och han blev blöt och helt förtvivlad. Det måste ha gjort ont. Jag gick och pratade med personalen i receptionen och de bara himlade med ögonen och ville inte veta, jag berättade om mannen men de var inte intresserade av att lyssna utan menade att så stort var inte problemet.

Om poolen kan man läsa detta på lowcostholidays: Fritids faciliteter på Blue Sea Torre Arenal inkluderar en attraktiv utomhus pool som kantas av solsängar vilket gör det till den perfekta platsen att slappna av på. Jovisst, fulla engelsmän som gått direkt dit efter frukosten. Några av kvinnorna från första morgonen som inte förstod att sangriakranen var stängd till frukosten, de hade ju allinclusive. Deras män satt påklädda i barnpoolen och man hämtar tre muggar åt gången av den sura tjejen i baren. De två barnen som var där när vi var där var hänvisade till vuxenpoolen. Möblerna har sett sina bästa dagar. Poolen på takterassen besökte vi aldrig, kändes onödigt då vi redan innan visste vad vi skulle få se. Vi doppade oss en eftermiddag endast i poolen denna vecka.

Nu skulle vi kosta på oss att ha frukost och middag och vara ute hela dagarna. Frukosten var sig ganska lik varje dag, vi aktade oss för den varma delen som var i princip den ljumna delen där omeletten, kokta ägg!, en sorts korv och något skinkliknande som rullade ihop sig vartefter tiden led. Rostat bröd, varma baguetter och i bästa fall fanns det skinka, ost och frukt. Klumpig mjölk fanns till flingorna och kalaspuffarna.

Middagsbuffen beskriver Lowcostholidays så här: Den rymliga buffétrestaurangen serverar ett urval av internationella och lokala rätter. Det finns också en snackbar för lättare rätter och en lobby bar för en avkopplande drink med vänner eller familj. Jo tjena. Rymlig? Rymligheten försvann lite också när de var tvungna att ställa fläktar på stolar, det fanns gäster som hade med sig fläktar dit. Bedrövlig mat, det fanns i varjefall alltid pickles, oliver och tomater när vi åt där. Det är nog ett under att man inte blev sjuk. Snackbaren som beskrivs fanns mellan poolen och lobbybaren, ingen kontrollerade den. Den dagen vi badade och gick förbi så reagerade vi på salamin som låg där i värmen, bara halva brickan var inplastad. Var det den salamin som serverades till frukosten dagen därpå?

Luftkonditioneringen på hotellet bestod av fläktar utställda lite här och var, i matsalen på stolar lite här och var. Vi köpte till wi-fi till rummet och det fungerade si så där, vi kanske kunde få pengarna tillbaka sa de när jag undrade över krånglet. En kväll ville vi ha perfekt uppkoppling så vi satte oss i receptionen, först gick vi till baren! En sur tjej som inte gått någon serviceutbildning blängde på oss. Försökte kolla på de få flaskor som stod bakom henne, kände inte igen en enda. Försökte med campari men hon ruskade på huvudet, drinklista samma respons. Jag beställde en rom och cola och Tomas tog en whiskey, 5 euro för detta serverat i två små genomskinliga plastmuggar. Mitt gick att dricka men Tomas det var fotogen. Bara fulsprit! Höjden på detta vad kan det då vara? Jo, det där förbannade nätverket var just denna kväll trasigt! Antiklimax.

Under alla våra resor har vi aldrig bott så dåligt! Att klaga på hotellet med deras flerspråkiga personal var rent löjligt, de kunde le men sen var det som att gå in i en stenvägg. Att maila lowcostholidays.se som vi bokat genom gick ju bra…men de svarar inte! Ett bolag vi inte kommer att använda oss av igen är lowcostholidays.se kan vi säga nu.

Man kan ge ett omdöme på lowcostholidays.se och detta går då via en site som heter Trustpilote och detta gjorde vi och efter nästan timme stod detta att läsa om vårt omdöme:

Maria Wrede

1 Omdöme. Detta omdöme har rapporterats till vårt compliance team avFöretaget 54 minuter sedan eftersom strider mot andra av Trustpilots riktlinjer. 

Vårt Compliance team har omdömet under utredning.
Efter utredningen, kommer det antingen arkiveras eller förbli synligt på Trustpilot.

Det vi hört efter tre dagar nu är att de vill ha ett kvitto på vår resa. Lowcostholidays har svarat att de kommer att ta hand om vårat ärende inom fyra veckor! 

Nu sitter vi och kollar boende till vinters resa och dissar lowcostholidays.se trots att de ibland har bättre priser än booking.com på samma hotell. Var på Gran Canaria vi hamnar vet vi inte ännu, kanske gör vi som sist och bor på två olika ställen, Playa Ingles och Las Palmas. Lite sugna på att prova att bo i Puerto Rico så kanske en vecka där och fem dagar någon annanstans. Bara flyget är bokat så <3

 

Visa fler inlägg