Weekend i Gävle

Vi har kommit hem från en mysig weekend i Gävle. Egentligen skulle vi bara åka dit och hämta en USB-sticka med filmer sedan barnen var små. Vi har börjat säkra de gamla filmerna på VHS och lämnar in några åt gången. En hotellweekend på Clarion Hotel Winn fick det bli bokat via Coop medmera för 1889:-

Ett bra hotell som ligger centralt med en fin frukostbuffé. Rummet var fint med bra sängar så vi sov gott. Vi provade aldrig maten på Brasseri Absint, bara frukosten, men däremot satt vi där en stund i fredagskväll och pratade med lite folk. Blev dock mäkta förvånad när serveringspersonalen körde in en vagn med 20-30 vinflaskor i baren och började ställa upp dem, sorterade efter märke. Flaskorna kom direkt från borden och när hon sorterat klart dem så började hon hälla ihop slattarna! Okej jag vet att detta förekommer men att stå i baren och göra det helt öppet? Har uppfattat det som att detta är ett väldigt bra och välbesökt ställe inte bara av restauranggästerna.

 
 
 

I fredags åt vi god mat på Österns Pärla, bra priser på maten men dyr öl. Bra och snabb service, vi hann knappt smaka på ölen innan maten kom. Ett ställe att rekommendera.

På lördagen var det shopping som gällde och lunch på torget, riktig korvkioskmat. Vi gjorde lite fynd och fick lunch för 50:-.

 

När vi lämnat det vi shoppat på hotellet och svidat om så gick vi på promenad. Vi hade tänkt oss ett besök på fängelsemuseumet men vi var lite för sent ute. Vi tog en tur ner till järnvägsstationen och såg lite gamla tåg och tog en öl på CC, en otroligt mysig pub.

 
 

Sedan strosade vi genom den gamla vackra stadsdelen mot kvällens fotbollsmatch. Det blev ett stopp för att prova lite gotländsk öl, en ny favorit för mig Visby Stout.

 
 

Fotbollen hade vi bestämt att vi skulle se på Interpool, en riktigt mysig sportbar med bowling och biljard bland annat. Vi tog varsin öl, vitlöksbröd och en tapasplanka till förrätt, supergott. Sedan blev det helstekt fläskfilé på en bädd av wokade grönsaker och oxfiléplanka med en flaska rött italienskt vin. Köttet var bra tillagat dessvärre hade de glömt kryddorna. När kyparen frågade om vi tyckte maten smakade bra sa jag att de hade kunnat krydda lite mer, han satt sig då ner och sa att de var lite fega i köket och han hade sagt åt dem förut. Lite ovanligt också att de lägger grönsallad på plankan. Hela kalaset gick på 885:-. Mätta och belåtna gick vi hem till hotellet och United vann över Liverpool med 3-1.

 

Vi sov länge och åt en sen frukost för att sedan bege oss hemåt. Efter vägen hem fick vi se många tågentusiaster utrustade med kameror, en hade till och med en stege med sig som han ställde mot en björk.  När vi kom hem så gick vi en promenad in till Krylbo och fick se lite fler entusiaster. På bron vid oss stod det både danskar och tyskar med massa kameror på magen. När vi gick hemåt så kom krokodilloket och med det kom en karavan med entusiaster i bilar som åkte efter tåget och filmade. I en av bilarna satt det två stycken vi kände igen från frukosten på morgonen.

 

 
Visa fler inlägg