Allmänt, Husbil, Husbilsliv, McLouis 2018, Camping, Campingliv, Elcyklar, Frankrike, Frankrike, Husbil, Husbilsliv, Kloster, Kultur, Kvalitetstid, Livskvalite, Lyxliv, McLouis, Mont-Saint-Michel, Roadtrip, Snigel, Snigeln, Spanien 2018

Mont-Saint-Michel

 

 

Dag två i Frankrike nu och vi anländer till Pontorson.

 

 

Vilket elände att hitta till campingen vi tänkt bo på! Alla vägar ner till havet kräver koder vid bommarna. Jag ringer till campingen och får veta att det finns platser och vi behöver ingen kod! Åker till en ny vägbom där det står vakter som inte vill släppa in oss. Jag ringer campingen igen och hon säger att det är bara att komma men vakten slår armarna i kors för bröstet och säger, nej det är fullt! Jisses. Ho säger åt oss att åka och parkera för 8 euro och gå in. Aldrig! Vi åker därifrån och inåt land. Några kilometer in så kör vi in och frågar på en camping men det är fullt. Det finns en ställplats alldeles bredvid men utan duschmöjligheter. Har kommit till det läget nu att dusch är ett stort måste.

 

Vi kör några kilometer till och kommer till Camping Haliotis där vi får plats. Fin och barnvänlig liten camping. Ingen riktigt butik men en bar vid poolen, en väldigt liten pool. Hyfsat fräscha toaletter och duschar. Precis bakom vår plats går cykelvägen till orsaken att vi hamnat här. Mont-Saint-Michel. 8 kilometers cykelväg fram till bommarna.

Redan första kvällen så cyklar vi en tur för att få en skymt av ön i solnedgången. Lite blåsigt och kallt men värt en tur.

 

Frukost och iväg. Vi tänkte ta ut pengar men hittade ingen automat på fastlandet men fick efter att vi frågat runt veta att det fanns en på ön. Hittade inget via webben men det fanns en uttagsautomat direkt när man kommer in i Mont-Saint-Michel.

 
 

Vilket myller av människor. Vi valde att gå hela vägen ut trots att bussarna gick i skytteltrafik. Ebb när vi gick ut och det gick att gå runt ön. Mängder av ställen att sätta sig ner på för mat eller dryck. Varierande priser på de olika ställen och trångt.

 
 

Vi gick hela vägen upp och imponerades av hela klostret. Vilka salar! Byggda på varandra och man funderar över hur de lyckades göra detta för hand. Väldigt få utsmyckningar som man ser i katedraler och kyrkor annars.

 
 

På väg ner stannade vi och åt lunch, alla platser med utsikt var upptagna. Under tiden vi var här så blev det flod och det gick inte längre att gå runt ön. Vi tog bussen tillbaka till våra cyklar.

 

 

 

 

 

Visa fler inlägg