Från Marbesa till Malaga

Vaknade tidigt utan att ha ställt klockan idag, flyttdag. Frukost, laddning av telefoner och slå ihop väskorna.




Dessa två par får stanna kvar!
Tomas i receptionen var på plats så vi kunde lämna våra resväskor och gå båda två till Playa Real och checka ut och lämna devicen. Snabbt och inget krångel, ett stop vid telebanco på vägen tillbaka.
Vi fick vänta 20 minuter på bussen som gick 11.10 och idag var det mer trafikstockning så det tog lite längre tid till Fuengirola. Molnen som skymde solen kändes bra då vi ska traska runt i storstaden. Bussen kostade 1,91/person.


Framme i Fuengirola så var det lite toalettpanik så vi satte oss på ett ställe där vi var för fyra veckor sedan, lika äckliga toaletter. När vi satt där så strilade regnet sakta. Moln sa vi var ok men inte regn! 
Tåget till Malaga flygplats tog cirka 45 minuter och kostade 5 euro för två. Framme vid flygplatsen tog vi taxi till hotellet, host, framkörningsavgiften var 15 euro och det tig ett par minuter. 
Det gick snabbt att checka in och när vi frågade om buisneshörnan för att logga in på flyget och skriva ut så sa de att gör det på era smartphones och maila oss så skriver vi ut. Tjena. Inte kunde jag bifoga från min iPad. Dessutom så fick vi inte samma sittplatser som vi bokat innan! 
Vi köpte en check för 2 euro och lånade dator och skrivare så kunde vi skriva ut direkt. Men, det står att vi har fyra sittplatser bokade?!
Snabb hårtvätt sen taxi in till Malaga, ännu dyrare, 16 euro. 
Hungriga så att hitta ett matställe var prio ett, indisk & mexikansk lät bra. Mannen tog hamburgare på den mexikanska menyn och jag skulle ju som vanligt krångla till det med starter först, guacamole. 


Ingen liten portion direkt, hade räckt som middag. Sen beställde jag spicy lamb, indisk restaurang så måste vi prova indisk mat. Spicy var förnamnet. Satan i gatan, jag tycker om kryddad mat men detta var lite väl. Håret som precis torkat blev blött av svett och läpparna svällde. Kyparna undrade om de skulle spä ut maten med mjölk åt mig men näe, lite försent. Tomas tyckte om sin hamburgare. 




Efter maten tog vi en tur till katedralen, stor och vacker men delvis avstängd 5 euro/person. Vi hittade inte trappen till tornet.








Sedan blev det en promenad ner till hamnen, solen kom fram och hen hade gott kunnat stanna bakom molnen! 
Vi gick tillbaka upp och strosade i gränderna med ett sangria stop. Malaga hade definitivt behövt mer än en halvdag, riktigt mysig stad. 





Små mysiga balkonger där man kan få sin middag serverad.
Väggmålningar som är så vackra. 


Taxin hem kostade bara 10 euro!? Dessutom den trevligaste chauffören under hela resan, trots språkförbistringar så gjorde han allt för att visa, peka och förklara.
Visa fler inlägg